Andrej Hryc (rychtář)

21. prosince 2008 v 13:15 |  Herci

Jméno : Andrej Hryc
Datum narození : 30. listopadu 1949
Místo narození : Bratislava, Československo
Povolání : Herec


Narodil se roku 1949 v Bratislavě, kde vystudoval VŠMU. Jako divadelní herec působil ve Státním divadle v Košicích, na Nové scéně v Bratislavě (kde byl jistou dobu i generálním ředitelem) či jako hostující herec na volné noze v jiných divadlech. Věnoval se též politice, založil rádio Twist, v němž také působil jako jeho ředitel.
Za své herecké kariéry si zahrál ve více než 50 filmech (Pehavý Max a strašidlá, Kamarád do deště I., II., Na krásnom modrom Dunaji, Rivers of Babylon), v mnoha televizních programech a inscenacích, seriálech (Alžbětin dvůr, Frankensteinova teta, Černí baroni), pravidelně účinkoval ve Slovenském rozhlase, je výraznou postavou slovenského dabingu. Podílel se na koprodukci česko-slovenské inscenace muzikálu Hamlet v Praze i v Bratislavě. V současnosti účinkuje jako muzikálový herec v divadle Nová scéna v Bratislavě a v pražském Hudebním divadle v Karlíně.
Jako ředitel rádia Twist byl organizátorem mnoha veřejných aktivit ve prospěch dětských domů, dobročinných organizací, např. Červeného kříže, Ligy proti rakovině, nadace Úsmev ako dar, nadace Twist kontra AIDS. Jako honorární konzul Seychelské republiky ve Slovenské republice je vedoucím jejího zastupitelského úřadu v Bratislavě

Filmografie :

  • Naši synovia - 1974
  • Sebechlebskí hudci - 1975
  • Keby som mal dievča - 1976
  • Advokátka - 1977
  • Zbojnícky tanec - 1978
  • Pustý dvor - 1978
  • Elektra - 1978
  • Vynes na horu svoj hrob - 1979
  • Pochábeľ - 1979
  • Princezná s jedným krídlom a jednou plutvou - 1980
  • Hodiny - 1980
  • Děti zítřků - 1980
  • Pražská terčovnica - 1982
  • Maťo a princezná Uliana - 1982
  • Cukor - 1982
  • Sladké starosti - 1984
  • Drevená krava - 1984
  • Zapomeňte na Mozarta - 1985
  • Medulienka - 1985
  • Marka Nalezenka - 1985
  • Utekajme, už ide - 1986
  • Kouzelné galoše - 1986
  • Cena odvahy - 1986
  • Zwischen Himmel und Erde - 1987
  • Tá tajovská voda mútna - 1987
  • Pehavý Max a strašidlá - 1987
  • Koník z ebenu - 1987
  • Ako som nedostal Nobelovu cenu - 1987
  • Štek - 1988
  • Príživník - 1988
  • Mesto Anatol - 1988
  • Kus jazyka - 1988
  • Kamarád do deště - 1988
  • Sedím na konári a je mi dobře - 1989
  • Dynamite - 1989
  • Vtáčia princezná - 1990
  • V rannej hmle - 1990
  • Svědek umírajícího času - 1990
  • Sila lásky - 1990
  • Fuente ovejuna - 1990
  • Zlodeji - 1991
  • Jediná - 1991
  • Most - 1992
  • Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu - 1992
  • Císařovy nové šaty - 1993
  • Vášnivý polibek - 1994
  • Na krásnom modrom Dunaji - 1994
  • Pasáž - 1996
  • Rivers of Babylon - 1998
  • Šest statečných - 1999
  • Kobova garáž - 2003
  • Tma - 2008
  • Bathory - 2008
  • Tango s komármi - 2009
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama