Ilona Svobodová

22. prosince 2008 v 20:44 |  Herci

Jméno : Ilona Svobodová
Datum narození : 20.června 1960
Místo narození : Kladno, Československo
Povolání : Herečka

Ilona Svobodová se narodila 20.června 1960 v Kladně. V dětství byla hodně aktivní a navštěvovala různé kroužky: dramatický , výtvarný, hrála na klavír, zpívala a tančila.Také se věnovala gymnastice. Tyto zájmy ji přivedly ke studiu na pražské konservatoři , kterou absolvovala v roce 1982. Už během studií točila filmy. S režisérem V.Matějkou natočila Má Láska s Jakubem, s L. Rychmanem Láska na druhý pohled a Hadí jed režiséra F.Vláčila (hlavní cena na XXXII. FFP) kde zahrála hlavní roli. Dále nasledovala ještě řada rolí jako například Božena ve filmu O.Vávry Oldřich a Božena.
Již v posledním ročníku konzervatoře získala angažmá v Realistickém divadle, po 14 letech odešla do Divadla v Dlouhé kde hraje dodnes. V současnosti jí mimo jiné můžeme vidět v Bulgakovově Molierovi. Nezaměnitelný hlas Ilony Svobodové k nám promlouvá z úst celé řady zahraničních hereček ve výborném dabingu za který byla nominována na cenu TýTý. Také nesmíme zapomenout na televizní tvorbu. Hrála v řadě seriálů např. Druhý dech, Přítelkyně z domu Smutku v současnosti ji můžeme denně vídat v roli Jitky Farské v nekonečném seriálu Ulice.
Ilona Svobodová je provdána za hudebního skladatele Petra Skoumala.Má dvě děti, dceru Adélu a syna Filipa.


Filmografie:

  • Láska na druhý pohled - 1981
  • Hadí jed - 1981
  • Vítr v kapse - 1982
  • O labuti - 1982
  • Má láska s Jakubem - 1982
  • O princezně Solimánské - 1984
  • Oldřich a Božena - 1984
  • Anynka a čert - 1984
  • Pusu, pusu, pusu! - 1985
  • Těžká hodina - 1986
  • O lesním království - 1986
  • Blankytná pohádka - 1986
  • Strom pohádek: O perníkové chaloupce - 1987
  • Strom pohádek: O Marušce - 1987
  • Motovidla - 1987
  • Maruška - 1987
  • Arabesky - 1987
  • Piloti - 1988
  • Naděje má hluboké dno - 1988
  • Dvě z Paříže - 1988
  • Závrať - 1990
  • Věčný tulák - 1990
  • Isabela, vévodkyně Bourbonská - 1999
  • Věrní abonenti - 2001
  • Ta třetí - 2001
  • Manželka Ronalda Sheldona - 2001
  • Den, kdy nevšlo slunce - 2001
  • Trosečníci - 2002
  • Bůh ví .. - 2002
  • Brouk v hlavě - 2002
  • Živnostník - 2005
  • Dva na schodišti - 2005
  • 100 + 1 princezna - 2006
  • Fredy a zlatovláska - 2008
  • Bathory - 2008
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama