Jan Vlasák (soudce Sirmiensis)

23. prosince 2008 v 21:14 |  Herci
Jméno : Jan Vlasák
Datum narození : 3. února 1943
Místo narození : Čáslav, Československo
Povolání : Herec

Narodil se 3. února 1943 v Čáslavi. Vyrůstal na vesnici, kde mu už v pěti letech učarovalo vystoupení místních ochotníků. Absolvoval herectví na JAMU a divadelní kariéru začal v Uherském Hradišti. Odtud přišel do Ostravy, pak do Divadla E. F. Buriana v Praze, do Státního divadla v Brně, potom do Realistického divadla v Praze. Odtud byl angažován do Národního divadla, které po několika letech opouští a nastupuje do Divadla Rokoko, následně byl dva roky "na volné noze" a nyní působí v MDP v Praze. Mimo to hraje také v Divadle Pod Palmovkou, ve Švandově divadle, v divadle v Řeznické. Po několik sezon se objevoval i na Letních shakespearovských hrách. Měl možnost zahrát si pod vedením vynikajících režisérů jako byli a jsou František Čech, Jan Kačer, Michal Lang, Alois Hajda, Luboš Pistorius..., potkal se také s řadou nádherných rolí. Jmenujme alespoň Cyrano, Hamlet, Rváč, Othello, Yago, Salieri, Candid, Klaudius, Malvolio, Francek atd. Přestože je těžiště jeho práce v divadle, objevuje se i v televizních inscenacích a projektech (PF 77, Hodina tance a lásky) a poslední dobou i ve filmech (Výchova dívek v Čechách, Milenci a vrazi, Vratné lahve, Bathory). Pracuje i se zahraničními produkcemi (Hostel) Po celá léta pracuje v rozhlase a v dabingu. Devět let působil jako pedagog na soukromé herecké škole v Michli. Jeho práce se vždy prolínala s povinnostmi otce. Má tři děti a pět vnuků. Jeho žena, s níž se poznal už na studiích v Brně, je psycholožkou.

Filmografie :

  • Cesty - 1967
  • Etuda - 1972
  • Zlaté časy - 1978
  • Město mé naděje - 1978
  • Atomová katedrála - 1984
  • Plukovník Starbottle a krásná žalobkyně - 1985
  • Otázka cti - 1986
  • Narozeniny režiséra Z. K. - 1987
  • Pan Tau - 1988
  • Cesta na jihozápad - 1989
  • Tichá bolest - 1990
  • Wolfgang A. Mozart - 1991
  • Lady Macbeth von Mzensk - 1992
  • Otčina - 1994
  • Ruleta - 1995
  • Poe a vražda krásné dívky - 1996
  • Trampoty pana Humbla - 1997
  • Agáta - 1999
  • Za života pubescentky - 2000
  • Paní Mlha - 2000
  • Deník šílené manželky - 2000
  • Bazén - 2001
  • Hodina tance a lásky - 2001
  • Milenci a vrazi - 2004
  • Hostel - 2005
  • Vratné láhve - 2006
  • V hlavní roli - 2007
  • Václav - 2007
  • Rudý baron - 2007
  • Normal - 2008
  • Bathory - 2008
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama