Jiří Mádl (mnich Cyril)

12. prosince 2008 v 21:09 |  Herci

Jméno : Jiří Mádl
Datum narození : 23. října 1986
Místo narození : České Budějovice, Česká Republika
Povolání : Herec

Teenagerovský idol Jirka Mádl patří v současnosti k našim nejslibnějším mladým hercům, o čemž svědčí jak jeho nominace na Objev roku v anketě TýTý, tak i fakt, že jde z role do role. Studenta Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích přitom ještě před třemi roky nikdo neznal. Tehdy se na maminčino naléhání vydal do Prahy na konkurs vypsaný Českou televizí na film Snowboarďáci. V hlavě měl jen hokej, který hrál devět let. Když si jej pak režisér Karel Janák vybral ze 700 uchazečů, odjížděl domů rád, že už má únavný konkurs za sebou a ani v nejmenším netušil, jak moc se mu už brzy změní život.
Jirka si do té doby pouze párkrát zahrál divadlo a objevil se v několika krátkých filmech jeho kamaráda Jakuba Hussara z produkce skupiny amatérských filmařů Trinity Pictures. Svůj debut před kamerou si odbyl štěkem v 10ti minutovém kraťasu Fronta (2003), kde si zahrál prodavače občerstvení, parazitujícího na lidech stojících v nekonečné frontě před hypermarketem. V osmiminutovém snímku Johnny Nemo - COGITO ERGO ŠUM (2004) natočeném podle stejnojmenného comicsu Jirka představoval telepatického zabijáka Eddie Platóna, který končí rozstřílený titulním hrdinou, soukromým detektivem v podání Jirkova spolužáka a skorosuperstára Adama Vojtěcha. Také se mihnul ve filmu o filmu Toxymoron - The Making of (2006).
Snowboarďáci Jirkovy nenápadné námluvy s filmovým herectvím razantně urychlili. Svého puberťáka Jáchyma usilujícího s nejlepším kamarádem Rendym zúročit na horách hodiny strávené na snowboardovém simulátoru a při té příležitosti sbalit nějaké "štěrbiny" Jirka obdařil svým roztomile ospalým charizmatem i řadou hlášek a ejhle, zrodila se hvězda. Snowboar´dáci se hned po svém uvedení stali hitem a Jirkovi přinesli mezi jeho vrstevníky velkou popularitu. V témže roce si zahrál v povídce Hypnóza z projektu České televize.
Zahrál si v rodinné komedii Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli a další teenagerovské komedii Rafťáci. Zatím poslední spoluprací s Vojtou Kotkem je černá krimikomedie Ro(c)k Podvraťáků.

Filmografie:

  • Snowboarďáci - 2004
  • Nadměrné maličkosti: Hypnóza - 2004
  • Rafťáci - 2005
  • Jak se krotí krokodýli - 2005
  • Ro(c)k podvraťáků - 2006
  • Po hlavě... do prdele - 2006
  • Škola ve mlejně - 2007
  • Gympl - 2007
  • Taková normální rodinka - 2008
  • Peklo s princeznou - 2008
  • Děti noci - 2008
  • Bathory - 2008
  • Šťastný smolař - 2009

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama