Marek Majeský (Gábor Bathory)

22. prosince 2008 v 19:25 |  Herci

Jméno : Marek Majeský
Datum narození : 23. srpna 1972
Povolání : Herec

Slovenský herec se narodil 23. srpna 1972, absolvoval VŠMU v Bratislavě, obor herectví. Začínal jako člen uměleckého souboru Trnavského divadla, později Divadla Andreje Bagára v Nitře. V současnosti působí v divadle Nová scéna v Bratislavě, ale hostuje i v jiných divadlech po celém Slovensku. Dosud nastudoval 56 rolí.
Z jeho televizní a filmové tvorby je možné vzpomenout tituly Lepší být bohatý a zdravý než chudý a nemocný, Silvánovci, Fragmenty z maloměsta, Vadí, nevadí a Mezi námi. Výrazně se uplatňuje také v dabingu, je výhradním dabérem herců Nicolase Cage a Woodyho Harrelsona.
Je ženatý.

Filmografie:

  • Spoveď - 1994
  • Matúš - 1996
  • Germinie - 1997
  • Blúznenie srdca a rozumu - 1997
  • Fragmenty z malomesta - 2000
  • O dve slabiky pozadu - 2004
  • "Panelák" (TV seriál) - 2008
  • Bathory - 2008
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama