Marek Vašut (Gábor Bethlen)

8. prosince 2008 v 20:39 |  Herci

Jméno : Marek Vašut
Datum narození : 5. května 1960
Místo narození : Praha, Československo
Povolání : Herec

Marek Vašut se narodil 5. května 1960. Je synem tanečního teoretika a baletky Národního divadla. Vystudoval pražskou DAMU (1983), působil ve Státním divadle v Brně (1983 - 1984) a pražském Národním divadle (1985 - 1990, 1992). Marek Vašut se na filmovém plátně objevoval už od dětských let, průlomovou rolí jeho kariéry se ovšem stal až boxer Vilda Jakub, hlavní postava filmu Pěsti ve tmě.
V polovině 90. let patřil Marek Vašut k nejpopulárnějším českým filmovým hercům, o čemž svědčí opakovaná vítězství v anketě Mr. Film časopisu Kinorevue. V současnosti patří k vyhledávaným představitelům epizodních rolí zahraničních produkcí, které u nás filmují. Zahrál si tak mj. po boku Anthonyho Hopkinse ve filmu Česká spojka nebo v akčním filmu Mission: Impossible. Mezi filmy, ve kterých hrál, patří také Román pro ženy, Svatba na bitevním poli, Bestiář, Vy nám taky, šéfe či Bathory.


Filmografie:

  • Káťa a krokodýl - 1965
  • Martin a červené sklíčko - 1966
  • Přijela k nám pouť - 1973
  • Velké trápení - 1974
  • Smrt mouchy - 1976
  • Panelstory aneb jak se rodí sídliště - 1979
  • Lásky mezi kapkami deště - 1979
  • Božská Ema - 1979
  • Něco je ve vzduchu - 1980
  • O bílém jadýrku - 1981
  • Její pastorkyňa - 1981
  • Hořký podzim s vůní manga - 1981
  • Láska z pasáže - 1984
  • Kariéra - 1984
  • Zelená léta - 1985
  • Pěsti ve tmě - 1986
  • Panoptikum města pražského - 1986
  • Dobré světlo - 1986
  • O podezíravém králi - 1987
  • Hauři - 1987
  • Útěk ze seriálu - 1988
  • Stupně poražených - 1988
  • Druhý dech - 1988
  • Vlastně se nic nestalo - 1989
  • Příběh ´88 - 1989
  • Pražská pětka - 1989
  • Dobrodružství kriminalistiky - 1989
  • Dlouhá míle - 1989
  • Divoká srdce - 1989
  • Vracenky - 1990
  • Vlci - 1990
  • O Radkovi a Mileně - 1990
  • Král kolonád - 1990
  • Divoká svině - 1990
  • Přítelkyně z domu smutku - 1992
  • Kamarád do deště II - 1992
  • Hříchy pro pátera Knoxe - 1992
  • Hora jménem Andělská - 1992
  • Detektiv Martin Tomsa - 1992
  • Uctivá poklona, pane Kohn - 1993
  • Peklo v Řetězech II - 1993
  • Konec básníků v Čechách - 1993
  • Jenny Marx, la femme du diable - 1993
  • Hostina - 1993
  • Anatol - 1993
  • Zapomenuté tváře - 1994
  • Řád - 1994
  • Přetržený výkřik - 1994
  • Otčina - 1994
  • Nehynoucí láska - 1994
  • Dračí prsten - 1994
  • Divadelní román - 1994
  • Akumulátor 1 - 1994
  • Venušina delta /Venušin pahorek - 1995
  • Playgirls II - 1995
  • Mladý Ivanhoe - 1995
  • Jak chutná smrt - 1995
  • Hazard - 1995
  • Diamantové meče - 1995
  • Mňága - Happy End - 1996
  • Mission: Impossible - 1996
  • Motel Anathema - 1997
  • Četnické humoresky - 1997
  • Milenec lady Chatterleyové - 1998
  • The Brylcreem Boys - 1998
  • Nemocnice na pokraji zkázy - 1999
  • Múza je hrůza - 2001
  • Experiment - 2001
  • Člověk v ZOO - 2001
  • Černí andělé - 2001
  • Andělská tvář - 2001
  • XXx - 2002
  • Únos domů - 2002
  • Kameňák - 2002
  • Česká spojka - 2002
  • Blade 2 - 2002
  • Zostane to medzi nami - 2003
  • Strážce duší - 2003
  • Společník - 2003
  • Nemocnice na kraji města po dvaceti letech - 2003
  • Liga výjimečných - 2003
  • Kameňák 2 - 2003
  • Hitler: Vzestup zla - 2003
  • Děti planety Duna - 2003
  • Zbojníci - 2004
  • Van Helsing - 2004
  • Kameňák 3 - 2004
  • Ulice - 2005
  • Román pro ženy - 2005
  • Rána z milosti - 2005
  • Obchod s bílým masem - 2005
  • Medzi námi - 2005
  • Jasnovidec - 2005
  • The Grooming - 2005
  • The Fine Art of Love: Mine Ha-Ha - 2005
  • Tristan a Isolda - 2006
  • Prachy dělaj člověka - 2006
  • Místo v životě - 2006
  • Bestiář - 2006
  • Svatba na bitevním poli - 2007
  • Chyťte doktora - 2007
  • Hannibal - Zrození - 2007
  • Edith Piaf - 2007
  • Vy nám taky, šéfe! - 2008
  • Vlna - 2008
  • Solomon Kane - 2008
  • The Pagan Queen - 2008
  • Bathory - 2008
  • 1. oddělení - 2008
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama