Monika Hilmerová ( Alžběta Czoborová)

13. prosince 2008 v 12:05 |  Herci

Jméno : Monika Hilmerová
Datum narození : 7. října 1974
Místo narození : Bratislava, Československo
Povolání : Herečka

Monika Hilmerová se narodila 10. července 1975 v Bratislavě. Vystudovala VŠMU. Poprvé se na plátnech kin objevila o deset let později, v roce 1985 v dramatickém filmu Petera Solana O sláve a tráve. Poté se věnovala několik let práci pro televizi, kdy v STH natočila několik televizních filmů (např. Čierna ovca, Ženský vtip, V zajatí lásky, Svetlo, Prstene pre dámu).
Přelomový byl pro herečku rok 2000. Nejdříve se totiž objevila v celovečerním filmu Oběti a vrazi režisérky Andrey Sedláčkové a v témže roce excelovala ve snímku Milana Cieslara Der Lebensborn - Pramen života. Film vypráví silný a strhující příběh české dívky Grétky Weisserové a odkrývá skrytou tvář zrůdného programu Lebensborn, kterým chtěl druhý muž Třetí říše H. Himmler zajistit Vůdci dokonalé, rasově čisté potomky. Vybrané dívky procházejí nacistickou převýchovou a o Valpuržině noci mají plánovaně otěhotnět s vybranými esesáky. Grétka se snaží vzepřít svému osudu a po příjezdu do sanatoria na břehu velkého jezera se zamiluje do židovského chlapce Lea, syna bývalého majitele, který se zde skrývá.
Rok 2002 přinesl Hilmerové příležitost zahrát si v italsko-švýcarském koprodukčním snímku Brucio nel vento a o rok později americkém dramatu Bloodlines. Dále si zahrála ve filmu Suplent v hlavní roli s Ivanem Trojanem a také ve snímku Bathory. Navíc ještě hraje ve slovenském Národním divadle.
Objevil se také v seriálu TV Nova Světla pasáže.




Filmografie:

  • O sláve a tráve - 1985
  • Zuzka Turanová - 1995
  • Chichôtka - 1995
  • Ženský vtip - 1996
  • Modrá ruža - 1996
  • Čierna ovca - 1996
  • V zajatí lásky - 1997
  • Svetlo - 1998
  • Kovladov dar - 1998
  • A ešta dve frašky… - 1998
  • Prstene pre dámu - 1999
  • Oběti a vrazi - 2000
  • Der Lebnsborn - Pramen života - 2000
  • Ako divé husi - 2000
  • Vzpoura - 2001
  • Vol'nomyšlienkár - 2001
  • Vohnice a Kiliján - 2001
  • Strieborná Háta - 2001
  • Brucio nel vento - 2002
  • Bloodlines - 2003
  • 51 kHz - 2003
  • Frankenstein - 2004
  • Svatba na bitevním poli - 2007
  • Rozhovor s nepriatel'om - 2007
  • Cudzia žena a muž pod postel'ou - 2007
  • Bathory - 2008
  • Suplent - 2008
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama