Vincent Regan (Ferenc Nadasdy)

5. prosince 2008 v 21:38 |  Herci
Jméno : Vincent Regan
Datum narození : 16. května 1965
Místo narození : Swansea, Wales
Povolání : Herec

Vincent Regan se narodil 16. května 1965 ve Velké Británii do irské imigrantské rodiny. Již v raném věku miloval historii a vše co s ní souviselo. Tento jeho koníček ho z části přivedl k herectví. Ze začátku hrál pouze v Shakespearových a historických hrách. Později se zaměřil i na role ze současnosti.
Před kamerou debutoval v roce 1992 ve filmu An Unwanted Woman.. Objevil se ve filmech Krasavec Beauty nebo v Johance z Arku. Jeden ze zlomů jeho kariéry nastal v roce 1999, kdy ztvárnil hlavní postavu v miniseriálu Eureka Street. Velkou popularitu mu přinesla až role v úspěšné adaptaci komiksu Franka Millera 300: BITVA U THERMOPYL. Velké očekávání vzbuzuje i jeho úloha v historickém eposu Juraje Jakubiska Bathory, ve kterém ztvárnil postavu Ference Nadasdyho, manžela Alžběty Báthoryové.

Filmografie:

  • Unwanted Woman - 1992
  • Paul Calfs Video Diary - 1993
  • Krasavec Beauty - 1994
  • 99-11 - 994
  • Hard Men - 1996
  • "Call Red" - 1996
  • Invasion : Earth - 1998
  • B. Monkey - 1998
  • Biblické příběhy - 1998
  • Johanka z Arku - 1999
  • Eureka Street - 1999
  • Rafinovaný zloděj - 2000
  • Úkol zabít - 2001
  • Rebel Heart - 2001
  • Murphyho zákon - 2001
  • Černý rytíř - 2001
  • Zachrań mě - 2002
  • Mesiáš 2 : Má je pomsta - 2002
  • The Planman - 2003
  • 40 - 2003
  • Troja - 2004
  • Utržený ze řetězu - 2005
  • Císař Augustus - 2005
  • Low Winter Sun - 2006
  • Marple : At Bertram's Hotel - 2007
  • 300: Bitva u Thermopyl - 2007
  • Eve - 2008
  • Bathory -2008
  • Špion(i) - 2009
  • Souboj Titánů - 2010
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama