Zdeněk Podhůrský (vychovatel Imre)

23. prosince 2008 v 12:37 |  Herci

Jméno : Zdeněk Podhůrský
Datum narození : 21. března 1959
Místo narození : Praha, Československo
Povolání : Herec, fotograf, moderátor

Zdeněk Podhůrský se narodil 21. března v Praze v roce 1959. Pochází z rodiny loutkáře Vystudoval střední průmyslovou školu stavební, poté v roce 1984 dokončil obor herectví na DAMU. Od téhož roku byl členem Pradivadla ( pražského avantgardního divadla bez vlastní scény). Od konce 70.let se objevoval v inscenacích, současně se představil na plátnech kin: Matěji, proč tě holky nechtějí?, Poslední mejdan, Kariéra, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Když v ráji pršelo, Cesta na jihozápad. Často je obsazován do zahraničních filmů natáčených u nás. Věnuje se fotografování, dabingové režii a úpravám dialogů. Zahrál si v muzikálech Krysař, od února roku 2007 účinkuje muzikálovém představení Jack rozparovač.
Zpívá s kapelou Underhill. V televizi Nova uváděl pořad Pálí Vám to? Zůčastnil se také taneční soutěže Bailando.

Filmografie:

  • V podstatě jsme normální - 1981
  • Matěji, proč tě holky nechtějí? - 1981
  • Poslední mejdan - 1984
  • Až do konce - 1984
  • O princezně Jasněnce a létajícím ševci - 1987
  • Když v ráji pršelo - 1987
  • Chceš zabít? - 1988
  • Evropa tančila valčík - 1989
  • Rošáda - 1991
  • Černí baroni - 1992
  • Nexus - 1994
  • Pinocchiova dobrodružství - 1996
  • Z pekla štěstí - 1998
  • Prachy dělaj člověka - 2006
  • Bathory - 2008
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama